slider afbeelding
Gravel

Gravel is een vermalen baksteen. Voor de tennissport worden deze bakstenen op een precieze wijze geselecteerd op basis van kleur en kwaliteit. Ze worden gemalen en gemengd met een bindmiddel. Het resultaat is een zacht drainerend materiaal dat naast een perfecte binding ook een uitstekende waterdoorlaatbaarheid heeft. Een Gravel tennisbaan is nog altijd de meest geliefde ondergrond van de meeste tennissers. De traditionele Belgische gravel bevat een speciale mengeling met een percentage leem en een percentage gemalen baksteen. De leem heeft als eigenschap dat de banen snel "hard" zijn en blijven. De tennisbanen worden onder afschot gelegd zodat een 70% van een felle regenbui naar de zijkant van de baan wordt afgeleid en een 30% stilaan zijn weg naar de onderbouw vindt. De afwatering van een tennisterrein kan gebeuren door middel van een afvoergeul te plaatsen aan de zijkant.

De gemiddelde levensduur bij een gravel tennisbaan met een goed onderhoud kan de 30-jarige leeftijd overschrijden. Uiteindelijk zal de toplaag te dik worden waardoor hij minder water zal doorlaten. Als u een goede fundering heeft kan men deze laag dan afgraven en een nieuwe toplaag aanbrengen. Door middel van beregening houdt men de banen bespeelbaar zodat ze niet te hard of stoffig worden. Een goede beregening is een "must-have". Het is belangrijk om de velden 's nachts te kunnen beregenen. Door 's nachts goed te laten beregenen met een interval kan u ervoor zorgen dat de onderbouw genoeg water krijgt, dewelke de toplaag overdag bij warm weer terug omhoogtrekt. Kies daarom ook voor een goede beregening, met name sproeiers die ultrasnel bewegen zodat er geen plasvorming is.

Afbeelding
Gravel aanbod
afbeelding technische info
afbeelding technische info
afbeelding technische info
afbeelding technische info
De gravel opbouw TECHNISCHE INFO

De opbouw van gravel terreinen bestaat uit meerdere lagen. Onderbouw bestaat uit een zandpakket voor drainage. Hierna volgt een eerste laag gravel voor stabiliteit en waterbuffer, de tweede laag gravel dient als tussenlaag en waterbuffer. Als laatste volgt een derde laag gravel als toplaag 0/2 en hier wordt op gespeeld. Bekijk onderaan deze pagina enkele foto's maar ook de nieuwsberichten betreffende nieuwe gravel projecten.

afbeelding technische info
Voorjaarsonderhoud JAARLIJKS ONDERHOUD

In het voorjaar zijn deze tennisterreinen onderhevig aan een voorjaarsbeurt, ook wel jaarlijkse opschik of heraanleg genoemd. De belijning wordt dan nagekeken, de banen opgefreesd en terug aangelegd. Wij verzorgen al meer als 35 jaar het jaarlijks onderhoud van Belgische, Nederlandse en Duitse tennisbanen. Daarmee beschikken we over de gepaste know how om uw tennisveld terug in een goede staat te brengen.

afbeelding technische info
Los, in bigbag of zakken GRAVEL BESTELLEN

Via deze link kan u onze huidige gravelprijslijst downloaden. Zoals u kan zien beschikken we over verschillende soorten gravel (0/2, 0/3, ClayTech gravel, Aroda track gravel en meer). Ook kan u bij Scheepers Sport gravel los, in zakken of in bigbags bestellen. Wenst u een gedetailleerde prijsofferte inclusief de transportkosten? Laat het niet na een mailtje te sturen naar info@scheepers-sport.be met uw gegevens, wij doen de rest!

Enkele projecten

Krijg een inzage in onze laatste realisaties. Klik voor meer informatie over het project of voor meer
informatie betreffende het type en de ondergrond van ditproject.

Renovatie bestaande gravelcourts bij TC Basveld
Renovatie bestaande gravelcourts bij TC Basveld
Nieuwe gravelterreinen bij TC Olen
Nieuwe gravelterreinen bij TC Olen
Gravel voorjaar onderhoud door Scheepers Sport
Gravel voorjaar onderhoud door Scheepers Sport
VOLG ONS OP INSTAGRAM

Scheepers Sport is ook te vinden op Instagram en Facebook. Neem zeker eens een kijkje op ons Instagram account. Bekijk hier onze laatste realisaties en projecten. Ook pakken we regelmatig uit met kortingsacties op ons instagram kanaal. Geef en duimpje en volg ons: www.instagram.com/scheeperssport See you at the gram!