slider afbeelding
Padel onderhoud

Vaak onderschat, vaak vergeten maar het onderhoud van de padelcourts zijn essentieel voor optimaal spelplezier als ook een lange levensduur van het kunstgras en de padelkooien. We bieden bij Scheepers Sport dan ook een zeer kwalitatieve onderhoudsprogramma’s aan. Dit gaat van het onderhoud van de kunstgrasmat tot inspectie en reiniging van de constructie.

We bieden twee pakketten aan waarmee we padelclubs periodiek ondersteunen met het onderhoud van de padelcourts. Ons basispakket bevat het onderhoud van het kunstgras. Hier gaan we zo dieper op in. Ons uitgebreid pakket bevat buiten dit laatste ook, het reinigen van de ramen en de controle van de padel constructie. Zo kijken we na of alle bevestigingspunten nog goed vastzitten en werken we bij waar nodig.

Afbeelding
Padel onderhoud
afbeelding technische info
afbeelding technische info
afbeelding technische info
afbeelding technische info
Hoe kunstgras onderhouden? Onderhoud kunstgras

Buiten de belangrijke wekelijkse veegbeurten die door de vrijwilligers en/of spelers zelf gedaan dienen te worden heeft het kunstgras ook 1 a 2-jaarlijks een deftig machinaal onderhoud nodig. Dit komt de levensduur van het kunstgras ten goede. Een tweede factor voor een jaarlijks onderhoud is de waterdoorlaatbaarheid. Door een degelijke reiniging en het voorzien van nieuw zand op de baan, gaat het kunstgras het water weer veel beter doorlaten. Hierdoor zal de mosvorming op de banen verminderen. Doordat de banen sneller droog zullen zijn, kan er na een regenbui weer sneller gespeeld worden en is de kans op kwetsuren kleiner.

  • Professionele machines
  • Voorzien van nieuwe zand
  • Deskundig personeel
afbeelding technische info
Ook de kooi regelmatig onderhouden Onderhoud padelkooi

Ook de constructie kan best jaarlijks een revisie krijgen. Het hekwerk als ook de glazen wanden krijgen op een jaar toch aardig wat inslagen te verduren. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe beiden eens grondig te controleren. Zo gaan we na of alle bouten, schroeven en hechtingspunten nog goed vastzitten. Het hekwerk wordt gecontroleerd op beschadiging en mogelijk worden deze puntjes dan ook direct aangepakt. Door het hekwerk te cleanen vermindert de vervuiling waardoor het hekwerk minder wordt aangetast en de kans op roestvorming weer afneemt. Ons advies is jaarlijks deze opvolging toch in acht te nemen.

  • Controle gebreken
  • Minder roestvorming
  • Jaarlijks uit te voeren
afbeelding technische info
Hoe de glazen wassen? Onderhoud glazen wanden

Ditzelfde verhaal geldt ook voor de glazen wanden. Bij een onderhoud van het glas gaan we ook hier de hechtingspunten controleren en mogelijk aanscherpen. Het reinigingen van de wanden is ook een stevige klus door de hoogte van de kooien. Dit nemen we dus ook graag uit handen van de clubs. Verder bezorgen schone wanden weer wat net dat tikkeltje meer uitstraling aan de club.

We adviseren jaarlijks of twee maal per jaar het glas en de staal vakkundig te laten reinigen. Verder beschikken we over onderhoud setjes in onze webshops zodat de clubs toch zeker 2 maandelijks de glazen kunnen zuiver maken. Hieronder is de kans op aantasten beperkt.

  • Jaarlijks reinigen
  • Controle hechtingspunten
  • Meer zonlicht, meer spelplezier
Enkele projecten

Krijg een inzage in onze laatste realisaties. Klik voor meer informatie over het project of voor meer
informatie betreffende het type en de ondergrond van ditproject.

Aanleg allweather kunstgras tennisterrein bij TC Brabo in Schilde
Aanleg allweather kunstgras tennisterrein bij TC Brabo in Schilde
Onderhoud van kunstgrasvelden bij Blue Lions
Onderhoud van kunstgrasvelden bij Blue Lions
VOLG ONS OP INSTAGRAM

Scheepers Sport is ook te vinden op Instagram en Facebook. Neem zeker eens een kijkje op ons Instagram account. Bekijk hier onze laatste realisaties en projecten. Ook pakken we regelmatig uit met kortingsacties op ons instagram kanaal. Geef en duimpje en volg ons: www.instagram.com/scheeperssport See you at the gram!