slider afbeelding
kunstgras onderhoud

Kunstgrasvelden hebben, in tegenstelling wat regelmatig beweerd wordt wel degelijk onderhoud nodig. Dit gaat van dadelijks, schematisch tot jaarlijks onderhoud. Hoe verantwoordelijker met het gras wordt omgegaan, hoe kwalitatiever het blijft en hoe langer de levensduur is. Belangrijk bij een degelijk onderhoud is een onderscheid maken tussen de gebieden die op de terreinen minder en meer bespeeld worden. Het is daar dan ook essentieel dat er in deze zones tijdig wordt bij gestrooid. 

Het onderhoud kan deels door de clubmensen als door de spelers gedaan worden. Dagelijks borstelen en bladeren van de baan verwijderen zijn taken die regelmatig moeten gebeuren. Vosmorming kan ook vermeden worden door met strooizout regelmatig de kunstgrasvelden te bewerken. Voor het specialistisch onderhoud kan u beroep doen op Scheepers Sport. Ons advies is dan ook zeker jaarlijks een deftig onderhoud te plannen. Hierbij wordt de infill gezuiverd en aangevuld.

We bieden een onderhoudscontract aan zodat we aan de hand van het specialistisch onderhoud de kwaliteit van uw kunstgrasvelden kunnen vrijwaren. Contacteer ons vrijblijvend op info@scheepers-sport.be voor meer informatie.

Afbeelding
Kunstgras onderhoud
afbeelding technische info
afbeelding technische info
afbeelding technische info
afbeelding technische info
Hoe uw tennisbanen zelf onderhouden? Dagelijks onderhoud

Het dagelijks onderhoud van kunstgrasvelden omvat het verwijderen van vuil, kauwgom en verontreinigen. Een advies is hier zeker geen oplosmiddelen te gebruiken. Dit schaadt de mat. Verder moeten bladeren en takken regelmatig verwijderd worden. Daar deze de waterdoorlaatbaarheid doen verminderen. Als laatste moet de infill regelmatig aangevuld worden. Met een infillmeter kan regelmatig de laagdikte van het kunstgras gemeten worden. Het periodiek onderhoud is afhankelijk van het type kunstgras maar ook van de hoeveelheid van gebruik van het kunstgrasveld. Regelmatig borstelen en slepen zorgt ervoor dat oneffenheden vermeden worden. Daarna dient er licht geborsteld worden bij droog weer. Ondanks goed onderhoud kan er alsnog onkruid en mos vorming ontstaan. Tegenwoordig kan dit tegengegaan worden met biologisch afbreekbaar materiaal zoals strooizout (max. 3 tot 4 jaar per jaar).

Het meeste vuil op de banen worden meegenomen onder het schoeisel van de spelers. Het is dan ook belangrijk en zeer handig om inlooproosters of schoenpoetsers te plaatsen. We adviseren het om de spelers te informeren wat kan en niet kan. Zo zou zeker kauwgom en roken vermeden moeten worden. 

  • Bladeren takken verwijderen
  • Regmatig borstelen
  • Mos bestrijden
afbeelding technische info
Jaarlijks kunstgras onderhoud Specialistisch onderhoud

Scheepers Sport staat in voor het specialistisch onderhoud voor padel, voetbal en tennisclubs. Dit soort onderhoud is gericht op het losmaken en zuiveren van de infill. We hebben hiervoor een divers machinepark met machines speciaal ontwikkeld voor het reinigen van de instrooi laag.

Om de garantie niet te laten vervallen adviseren we een jaarlijkse inspectie. We doen dit onderhoud zeker jaarlijks bij elke club. Door vervuiling compacteerde infill laag, waardoor de demping en de waterdoorlaatbaarheid verminderd. Door het opwoelen van de instrooi laag kunnen we ook alg en mos vorming beperken.

Zelfs met kwalitatief dagelijks onderhoud zal er afval en bladeren achterblijven. Aan de hand van speciale machines wordt het vuil opgezogen en gezeefd. Het resultaat is dat de infill laag wel afneemt. De volgende stap is het bijvullen van de infill laag. Dit geeft stabiliteit aan de kunstgrasvezel waardoor de levensduur verhoogt. Een laatste stap is het vervangen van stukken kunstgras. Dit kan voorkomen door slijtage of vandalisme.

  • Machinaal onderhoud
  • Zuiveren en opwoelen van infill
  • Langere levensduur
afbeelding technische info
Uw partner voor jaarlijks onderhoud Onderhoudscontract

Kunstgrasvelden moeten net zoals alle andere toplagen voldoen aan de sporttechnische eisen. De spelers moeten veilig en conform de eisen kunnen spelen. Scheepers Sport helpt hierbij om de beschreven voorwaarden en onderhoudsmaatregelen te behalen. De afgelopen jaren zijn door de leveranciers van vezels verschillende nieuwe types gemaakt en is de standaard van de vezels hoger geworden. Kunstgrasvelden hebben, in tegenstelling wat regelmatig beweerd wordt wel degelijk onderhoud nodig. Dit gaat van dadelijks, schematisch tot jaarlijks onderhoud. Hoe verantwoordelijker met het gras wordt omgegaan, hoe schoner het blijft en hoe langer de levensduur is. Belangrijk bij een degelijk onderhoud is een onderscheid maken tussen de gebieden die op de terreinen minder en meer bespeeld worden. Het is daar dan ook essentieel dat er in deze zones tijdig wordt bij gestrooid.

Bij Scheepers Sport bieden we een onderhoudscontract aan zodat we aan de hand van het specialistisch onderhoud de kwaliteit van uw kunstgrasvelden kunnen vrijwaren. Contacteer ons vrijblijvend op info@scheepers-sport.be voor meer informatie.

  • Sporttechnische eisen bewaken
  • Jaarlijks onderhoud inplannen
  • Vaste afspraken, vaste kosten
Enkele projecten

Krijg een inzage in onze laatste realisaties. Klik voor meer informatie over het project of voor meer
informatie betreffende het type en de ondergrond van ditproject.

Netten en ballenvangers op maat gemaakt
Netten en ballenvangers op maat gemaakt
Indoor renovatie bij Tennis Vlaanderen
Indoor renovatie bij Tennis Vlaanderen
Renovatie van het tennisveld van US ambassade
Renovatie van het tennisveld van US ambassade
Nieuwe tribunezitjes voor KFC Pulle
Nieuwe tribunezitjes voor KFC Pulle
VOLG ONS OP INSTAGRAM

Scheepers Sport is ook te vinden op Instagram en Facebook. Neem zeker eens een kijkje op ons Instagram account. Bekijk hier onze laatste realisaties en projecten. Ook pakken we regelmatig uit met kortingsacties op ons instagram kanaal. Geef en duimpje en volg ons: www.instagram.com/scheeperssport See you at the gram!